tisdag 14 februari 2017

Lykke 10 månader

Tiden springer iväg!
Lykke börjar bli en stor tös nu. Hon är fortfarande en tuff brud i lyxförpackning! Full av energi och bus!

Så fort hon hör barnröster, blir förväntan stor för då väntar hon sig att vårt barnbarn Dante (8 månader), kommer och hälsar på! De två kommer verkligen att bli ett kul team, när han blir lite äldre!


Alla redan nu, så hämtar Lykke sina saker, till honom. Backar glatt ifrån honom och bara väntar på att han ska kasta iväg dem. Sen hämtar hon och ger honom dessa igen! Ibland hinner grejen ta en omväg via Dantes mun, men oftast kastar han iväg dessa genast!

Jag har varit lite flitig de senaste veckorna och tränat i korta stunder med Lykke. Vi har kört lite smått och gott ur rallyn och då jobbar vi så hon blir liksidig. Det vill säga vi kör både vänster och högerhandling.
Positionsändringar, som fungerar rätt bra nu.
Sitt, sidbyte bakom, sitt = Bra
Stå, framför, backa ifrån = bör bli bättre.
360 & 270 graders svängar + vanliga vinklar = bör också bli bättre.
Helomvändningar = Bör bli bättre
Konskick ca 1,5 meter = Bör bli bättre
Snurr utåt = Bra
Apportering = Bör bli mycket bättre
Koncentrationen och stadgan i följsamheten behöver också bli bättre.

Lykke, som hade dåligt tålamod till en början när det var dags att bli kammad och stå på bord är nu jätteduktig på detta. Det tar ju ett tag att kamma igenom håret och framför allt nu när det innersta fluffet släpper. Då lägger hon sig ner så jag kan ta en sida i taget! Kloklippningen eller att fixa till så det inte är så långt hår mellan trampdynorna är inte heller några problem!
Riktigt fin exteriört, tycker jag hon har blivit! Kanske hon har spräckt tillåtna höjdstorleken, men se det kan ju kvitta! Hon är proportionerlig.
Bilden ger väl inte en så bra vinkel där man kan se hennes stop rätt, men det ser bra ut! Lite fundersam vad gäller om hennes öron är tillräckligt vippade, eller inte! Hon blev parkerad här med lite brett bakställ, men det har hon inte när hon ställer sig annars. Vi får se hur det blir när fröken är färdigväxt.
Nu väntar vi också på att hon ska bli stor på riktigt och få sitt första löp. Hoppas det inte dröjer så länge till. Skönt att ha det över och se när nästa löp kan komma, för att kunna planera för eventuella tävlingar mm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar