torsdag 9 mars 2017

Det går mindre bra och bör bli mycket bättre!

Vi tränar hela tiden bil och allt vad det kan innebära! Vi testar och ändrar, testar lite annat och så försöker vi något nytt igen. Det senaste är att vi har försökt att få till en bra stund men att inte sitta i buren. Men igår när jag trodde att nu kanske vi kommit något på spåret, så kräktes det i alla fall!!!
Stackars Lykke! Så åksjuk!

Vi beställde en krocksäker sele i förra veckan. Men efter gårdagens flopp, så gick vi tillbaka till ruta ett igen och bara var i bilen med motorn igång! Idag satt vi i bilen med motorn igång i ca 20 minuter. Lite gung bara när det blev godis och lek inne i bilen. Svårt för hon blir lite kräkig bara av det gungandet. Igår funderade jag en runda till och det får väl bli ett inköp av halsband med feromoner också. Postafen, har jag visserligen inte testat nu när hon sitter fram. Ska testa detta också. Men först lite reperationsarbete med att leka i bilen, samt lite övningar med lön!
Så trist, att inte kunna ta sig någonstans. Oavsett hur mycket lek och bus hon har tillsammans med kompisar eller med mig vid framkomst, ändrar det inte ett smack på hur hon mår. Tar bara ett par minuter efter vi rört på oss, sen kräker hon.
Det har i och för sig inte hjälpt mig heller, när jag själv blivit åksjuk! Är det taskigt framförande av bilen eller något annat fordon... tja, då mår jag skitdåligt också! Spelar ingen roll hur himla kul jag haft när jag kommit fram. Så klart känner jag mig också inte sugen att åka bil igen, hem då!

Vi tränar lite hemma. Både inne och ute. Men den där störningsträningen får stå tillbaka, då det inte är så mycket som kan störa hemma. Vi får ta den sedan. Nu får vi jobba med det vi kan!
I tisdags blev det inte så mycket mer gjort än bilträningen, men eftersom Lykke är tränad att själv erbjuda att stanna på dörrmattan när hon kommer in så har jag lagt till en fjärr där! Ibland blir det bara ett enkelt ligg, sitt eller stå. Ibland komineras de på lite olika sätt och det händer också att hon får köra en "elit" fjärr fast på ca 2 meters håll. Hon är riktigt duktig på detta.

Idag är goa barnbarnet Dante här igen, men vi har ändå hunnit med en träning innan han kom.

Idag fick det bli lite träning med:
  • Shejpad ingång i koppel på vänster sida. Bra och naturligt så fort jag ställde upp mig.
  • Vi fortsatte med att träna starten, som gick utmärkt.
  • Att följa - stanna - sitta - följa osv. gick också bra.
  • Vinklarna åt både höger och vänster fungerade toppen, precis som helt om, samt 270 graders svängarna.
Lekpaus och sen upprepade allt ovan, fast i högerhandling. Inte lika säker, men det gick bättre än i förrgår.
Lekpaus igen och dragkamp som transport fram till platsen.

  • Inkallningen med fokus på start; Lite för mycket drag efter mig, så rumpan lättade från placeringen. Hitta bättre förberett läge för henne, med ändå en bra förväntan. Gör om och gör rätt!
  • Starterna som sedan kom gick utmärkt! Väldigt bra energi och förväntan!
  • Blev lite bakåtmarsch med ställanden, som behöver bli bättre. Men hon stannade fint. Tennisbollen som kom farandes över huvudet på henne när hon stannat var jättekul att försöka hinna ikapp sedan. Flera fina avlämnande med en godisbit som belöning blev det.
  • Vi testade av hur hennes placering vid konen var idag. Hon har lättare för att få rätt placering när jag rör mig åt vänster och hon åt höger. Det blir lite hopp och skutt då jag rör mig åt höger och hon ska till vänster. Så åt det hållet behöver det bli mycket bättre!
  • Sen körde vi lite skick till kon på ca 2 meters håll i vänsterhandling. Där jag stannade så fort hon lämnade min sida. Väldigt bra energi ut till konen och både bra placering och stopp också! En liten råtta kom då farande över huvudet på henne som belöning. När vi sedan bytte till att göra samma sak i högerhandling tyckte hon att det var svårt fastän vi bara var ca en meter ifrån. Eftersom hon är en högervändare behöver hon ha lite plats innan hon är framme... så hon blev lite tveksam och gled tillbaka in på min vänstersida istället. Men efter ett par lyckade framskick med råttan som belöning, så fixade hon detta även om det inte var lika självklart som med utgång från vänstersidan.
Så det blev en riktigt bra träning, och enda störningen idag blev att husse kom och gick, två gånger. Svårt nog, för henne men även om det blev ett litet tapp, så var hon ändå intresserad av att fortsätta vara med mig! Tummen upp för det!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar