fredag 12 augusti 2016

Äntligen!

Nu blev det äntligen av, en träning på klubben som mer kan liknas vid en träningsträning!!
Inte det roligaste att behöva åka bil eftersom Lykke blir så åksjuk, men som väl är, så är hon inte så väldigt påverkad när hon kommer ut.

Vi startade med att leka lite med tennisbollen. Riktigt duktig var hon, för hon hann med att se var den landade och jagade lätt ikapp den. Dessutom kom hon faktiskt också tillbaks med den!

Idag, låg mitt fokus på att se om hon kan få till lite rätt position vid vänstersidan. Det blev okej, men bör bli mycket bättre!

Följsamheten är rätt okej, men nu var hon ju i koppel, så det räknas inte riktigt tycker jag. Men ville testa, eftersom vi alltid leker detta hemma i hallen, utan koppel.
Körde också lite start, både från stående och några sittande bredvid och det gick bra men det kommer att ta ett tag till innan det känns säkert. En drickpaus behövdes efter detta!

Sen blev det en jaktlek och kombinerad kamplek med ett långt (drygt 2 m.) och tjockt sammanbundet "teddysnöre"! Det gjordes stora långa lovar runt mig, där hon försökte få in så mycket "snöre" som möjligt i munnen. Så fort hon tappade så betedde sig snöret som en jätteorm. Det tyckte hon var kul!

Lykke gillar övningen "backa ifrån", så den erbjuder hon ofta. Det belönas ju så klart! Idag fick det bli en boll som rullades in under henne! Jätteduktig på att komma snabbt tillbaka och erbjuda ett nytt backande! Men efter tredje gången fick det räcka med den övningen! Alla goda ting är ju tre!

För första gången placerade jag en burk med gott i, som skulle befinna sig bakom rumpan på Lykke när hon fick göra ett liggande. Jag var placerad framför henne. Första avslut till belöning kom efter 15 sekunder. Andra, efter 20 sekunder och tredje efter 25 sekunder. Vid varje belöning fick hon ett bra och sen öppnades burken så hon kunde få det gottiga! Sen tog vi en drickpaus igen!

Bestämt att bara belöna ett bra läggande, efter det. Då använda en kampleksak med två teddyhandtag och som liksom är fjädrande. Det blev en bra urladdning efter att ha fått bara ligga stilla!

Lite klapp och mys för att sedan gasa upp henne och avsluta dagens träning där vi lekte med två jeansflätade dragleksaker som också är bra att bära, men idag användes de till jaktlek och att komma tillbaka för att släppa och leka med den andra. Ett antal byten, som alla fungerade klockrent! Lite till att dricka och sen var det slut för idag!

Lite marginell tvekan, med att vilja åka hoppa in i bilen igen när vi skulle hem, men det kan jag absolut förstå. Hur kul är det att må så dåligt, var gång hon åker!
Har inte mer än max ca 7 minuter hem, men när vi kom hem så såg jag att det igen kräkts galla i bilen plus att hon kräktes upp de få godisarna som hon fick under träningen! Stackars liten! Måtte detta snart växa bort!

Hon har sovit gott sedan vi kommit hem och det tycker jag är ett gott betyg på att hennes hjärna behövt jobba lite extra!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar